Arkeologerna bedriver en modern och effektiv konsultverksamhet inom arkeologi och kulturmiljö med hög ambition att förmedla och skaffa ny kunskap om vårt förflutna. Vi är en del av myndigheten Statens historiska museer.

Vi består av drygt 100 medarbetare som är fördelade på våra fem kontor i Stockholm, Uppsala, Linköping, Lund och Mölndal. Enheten Redaktion och teknik utgörs av redaktörer och IT-arkeologer som jobbar såväl lokalt som kontorsöverskridande och internationellt med främst digital dokumentation och kommunikation.

Vi söker en IT-arkeolog till Redaktion och teknik med placering i Stockholm/Uppsala

Redaktion och teknik svarar bl. a. för utveckling, förvaltning och stöd inom kommunikation och digital dokumentation. Vi ingår i avdelningens arkeologiska projektverksamhet och driver i mindre omfattning även egen uppdragsverksamhet med bland annat fältdatastöd, informations- och datasamordning, geografiska analyser (GIS), dokumentation, utbildning och drönarfotografering. En viktig uppgift inom enheten är utveckling och försäljning av systemet Intrasis samt utbildning och support av systemet gentemot externa och interna användare. Vi svarar även för beställarkompetens och omvärldsbevakning inom vårt område. Enheten har idag tio anställda som är fördelade på kontoren. Vi är ett team som i det dagliga arbetet samarbetar på distans.

Arbetsuppgifter

IT-arkeologerna jobbar verksamhetsövergripande med teknisk planering och stöd för digital dokumentation. Som GIS-specialist bidrar du med din kompetens som en integrerad del i våra arkeologiska projekt och andra uppdrag inom kulturarvsfältet. Du bidrar även med support och stöd via vår Helpdesk, främst inom områdena totalstation, GPS och GIS. I Helpdesk ges också support av Intrasis till våra externa kunder. Du kan även ansvara för egna uppdrag, exempelvis dokumentation med drönare, structure from motion eller arkeologisk prospektering, beroende på din individuella kompetensprofil.

Kvalifikationer

Du har kunskap om de olika moment som ingår i en arkeologisk process samt erfarenhet av teknisk planering och stöd för digital dokumentation. Goda kunskaper inom ArcGIS, databaser, Office-paketet och systemet Intrasis samt god kunskap om totalstation och GPS krävs. Du är kvalitetsmedveten, behärskar engelska i tal och skrift samt har känsla för service. Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet. Examen i arkeologi samt erfarenhet av dokumentation med drönare och structure from motion är meriterande.

Personliga egenskaper

Vår verksamhetsidé bygger på mål- och resultatfokus. Därför förväntas du ha en affärsmässig utgångspunkt, vara strukturerad och ha förmåga att prioritera. Du tar och behåller initiativ. Det är en fördel om du har intresse av utveckling. Det är också betydelsefullt att du är positiv, kommunikativ, tydlig och har förmåga att se helheten. Du är prestigelös och har samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Möjlighet till tillsvidareanställning

Anställningen är ett års vikariat på 100 procent med möjlighet till tillsvidareanställning. Den kan påbörjas snarast eller enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är delad mellan kontoren i Uppsala och Stockholm men arbetet medför också en del resor inom övriga landet.

Upplysningar

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Christina Klotblixt, e-post christina.klotblixt@arkeologerna.com, tfn 010-480 80 01. Uppgifter om anställningsvillkor lämnas av personalspecialist Emelie Gloza, tel. 08-519 556 07. Facklig företrädare för SACO-S är Tyra Ericson, tel. 010-480 82 41.

Din ansökan med CV skickas senast den 31 januari 2018 till Statens historiska museer, registrator@shmm.se. Ange diarienummer 211-2017-1425 i din ansökan och skriv detta samt namn i ämnesraden i ditt e-postmeddelande.