Arkeolog – förhistoria tillsvidareanställning

Ref 211-138-2019

Arkeologerna är landets ledande konsult inom arkeologi och kulturmiljö med kunskapsuppbyggnad i fokus. Vår verksamhet finansieras genom externa uppdrag och idag är vi ca 100 anställda. Under den arkeologiska fältsäsongen har vi även säsongsanställd personal.  Vår målsättning är att bedriva en effektiv uppdragsarkeologisk kunskapsuppbyggnad till gagn för kulturmiljövården, samhällsplaneringen, forskningen och allmänheten. Arkeologerna har kontor i Linköping, Lund, Mölndal, Stockholm och Uppsala. Vi är en del av Statens historiska museer som är en central museimyndighet bestående av Arkeologerna, Historiska museet, Kungliga Myntkabinettet, Livrustkammaren, Skokloster slott och Hallwylska museet. Myndigheten bedriver även museiverksamhet vid Tumba bruksmuseum.

Vi söker dig med flera års erfarenhet av uppdragsarkeologi!

Arbetsuppgifter
Som arkeolog kommer du att delta i den arkeologiska uppdragsverksamheten. Du kommer att arbeta med olika delar av arkeologiska uppdrag såsom att delta i projektplanering, fältarbete, dokumentation, rapportering och publicering. Du kommer att delta i fältarbete under stor del av året.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat ledning eller biträdande ledning av arkeologiska projekt så att uppsatta mål nås. Dessutom ingår handläggning av ärenden samt anbudsskrivning i arbetsuppgifterna. Projekten kan komma att beröra alla arkeologiska tidsperioder från stenålder till nyare tid men din huvudinriktning kommer att vara förhistorisk arkeologi. Vi ser gärna sökande med inriktning på järnålder

Kvalifikationer
Du har akademisk examen med inriktning arkeologi. Du har medverkat vid undersökningar av boplatser. Du har mycket god kännedom om de arbetsmoment som ingår i arkeologisk uppdragsverksamhet. Meriterande är om du har erfarenhet av att planera och leda undersökningar av lämningar från förhistorisk tid. Att du är väl bekant med de moment som ingår i att vara projektledare är meriterande för tjänsten.

Du har dokumenterad erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter på svenska. Mycket god erfarenhet av digital dokumentationsteknik är nödvändig och erfarenhet av ärendehandläggning inom kulturmiljövården är särskilt meriterande. Du får gärna vara intresserad av att driva egna forskningsidéer och tillföra nya perspektiv. Du har god förmåga att kommunicera dina resultat över ämnesgränserna och till olika målgrupper.

Det är meriterande om du redan har arbetat hos Arkeologerna och är insatt i våra arbetsmetoder och system.

I arbetet krävs körkort.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och har ett stort intresse för uppdragsarkeologisk verksamhet. Som projektledare ser du vikten av affärsmässighet och att skapa goda kontakter med exploatörer och länsstyrelsen.  Du har mycket god samarbets- och organisationsförmåga liksom mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. För att lyckas i befattningen är du även ansvarskännande, noggrann, strukturerad, har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Tjänsten är på heltid och gäller en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning. Ditt tjänsteställe kommer att vara i Lund men då regionen är stor förekommer resor och det kan bli aktuellt med övernattningar. I mindre omfattning kan det även bli aktuellt att arbeta för andra regionkontor inom Arkeologerna.

Välkommen med din ansökan!

Här ansöker du

Kontaktpersoner

Hélène Borna-Ahlkvist
Regionchef Lund
010 4808232
helene.borna-ahlkvist@arkeologerna.com

Tyra Ericson
Facklig företrädare SACO
010 4808241
tyra.ericson@arkeologerna.com

Kicki Nylander
HR-specialist
08 51955608
kicki.nylander@shm.se