Arkeologer sökes till fältsäsong 2020

Ref 211-1095-2019

Arkeologerna är landets ledande konsult inom arkeologi och kulturmiljö med kunskapsuppbyggnad i fokus. Vår verksamhet finansieras genom externa uppdrag och idag är vi ca 100 anställda. Under den arkeologiska fältsäsongen har vi även säsongsanställd personal. Vår målsättning är att bedriva en effektiv uppdragsarkeologisk kunskapsuppbyggnad till gagn för kulturmiljövården, samhällsplaneringen, forskningen och allmänheten. Arkeologerna har kontor i Linköping, Lund, Mölndal, Stockholm och Uppsala.

Vi är en del av Statens historiska museer som är en central museimyndighet bestående av Arkeologerna, Historiska museet, Kungliga Myntkabinettet, Livrustkammaren, Skokloster slott och Hallwylska museet. Myndigheten bedriver även museiverksamhet vid Tumba bruksmuseum.

Arbetsbeskrivning
Vi söker arkeologer för 2020 års fältarbetssäsong. Arbetsuppgifterna består i att delta i arkeologiska undersökningar, och i detta kan ingå bland annat grävning, dokumentation och publikt arbete. Undersökningarna kan komma att beröra alla arkeologiska tidsperioder från stenålder till nyare tid.

Kvalifikationer
Du bör ha akademisk examen med huvudinriktning i arkeologi eller medeltidsarkeologi/ historisk arkeologi samt gärna tidigare erfarenheter från fältarkeologisk undersöknings-verksamhet. Har du även erfarenhet av att leda arkeologiska undersökningar eller av ärende-handläggning inom kulturmiljövården är detta meriterande. God kännedom om digital dokumentationsteknik är också meriterande. Vi förutsätter att du har god samarbets- och organisationsförmåga. Det är en fördel om du har B-körkort.

Anställningen
Tillträde till tjänsten är under mars eller senare, dock senast i november. Anställningstiden kan variera. Stationeringsort är Linköping, Lund, Mölndal, Hägersten (Stockholm) eller Uppsala. Ange i ansökan under vilken period och vid vilket/vilka kontor du kan arbeta.

Välkommen med din ansökan! Ansök här

Kontaktpersoner

Johan Anund
Regionchef Stockholm/Uppsala
010-4808061
johan.anund@arkeologerna.com

Hélène Borna-Ahlkvist
Regionchef Lund
010-4808232
helene.borna-ahlkvist@arkeologerna.com

Marie Ohlsén
Regionchef Linköping
010-4808101
marie.ohlsen@arkeologerna.com

Bo Kölqvist
Regionchef Mölndal
010-4808191
bo.kolqvist@arkeologerna.com

Tyra Ericson
Facklig företrädare SACO
010-4808241
tyra.ericson@arkeologerna.com

Kicki Nylander
HR-specialist
08-51955608
christina.nylander@shm.se