Arkeologer sökes till fältsäsong 2022

Ref 211-1033-2021

Statens historiska museers uppgift är att främja intresset för historia och sprida kunskap om kulturarvet som myndigheten förvaltar och bevarar. I myndigheten ingår Historiska museet, Livrustkammaren, Ekonomiska museet, Skoklosters slott, Stiftelsen Hallwylska museet, Tumba bruksmuseum samt uppdragsverksamheten Arkeologerna. Vi ska vara attraktiva, angelägna och finnas lättillgängliga både i våra museilokaler, på våra utgrävningar samt digitalt.

Arkeologerna är landets ledande konsult inom arkeologi och kulturmiljö med kunskapsuppbyggnad i fokus. Vår verksamhet finansieras genom externa uppdrag och idag är vi ca 100 anställda. Under den arkeologiska fältsäsongen har vi även säsongsanställd personal.
Vår målsättning är att bedriva en effektiv uppdragsarkeologisk kunskapsuppbyggnad till gagn för kulturmiljövården, samhällsplaneringen, forskningen och allmänheten. Arkeologerna har kontor i Linköping, Lund, Mölndal, Stockholm och Uppsala.

Arbetsbeskrivning
Vi söker arkeologer för 2022 års fältarbetssäsong. Arbetsuppgifterna består i att delta i arkeologiska undersökningar, och i detta kan ingå bland annat grävning, dokumentation och publikt arbete. Undersökningarna kan komma att beröra alla arkeologiska tidsperioder från stenålder till nyare tid.

Kvalifikationer
Du bör ha akademisk examen med huvudinriktning i arkeologi eller medeltidsarkeologi/ historisk arkeologi samt gärna tidigare erfarenheter från fältarkeologisk undersöknings-verksamhet. Har du även erfarenhet av att leda arkeologiska undersökningar eller av ärende-handläggning inom kulturmiljövården är detta meriterande. God kännedom om digital dokumentationsteknik är också meriterande. Vi förutsätter att du har god samarbets- och organisationsförmåga. Det är en fördel om du har B-körkort.

Anställningen
Tillträde till tjänsten är under mars eller senare, dock senast i november. Anställningstiden kan variera. Stationeringsort är Linköping, Lund, Mölndal, Hägersten (Stockholm) eller Uppsala. Ange i ansökan under vilken period och vid vilket/vilka kontor du kan arbeta.

Välkommen med din ansökan! Gå in på SHM:s hemsida och den utannonserade tjänsten, klicka på knappen ”Ansök” längst ner till höger.

Kontaktpersoner

Johan Anund
Regionchef
010-480 80 61
johan.anund@arkeologerna.com

Viktoria Björkhager
Regionchef
076-128 41 30
viktoria.bjorkhager@arkeologerna.com

Hélène Borna-Ahlkvist
Regionchef Lund
010-480 82 32
helene.borna-ahlkvist@arkeologerna.com

Bo Kölqvist
Regionchef
010-480 81 91
bo.kolqvist@arkeologerna.com

Tyra Ericson
Facklig företrädare SACO
010-480 82 41
tyra.ericson@arkeologerna.com

Kicki Nylander
HR-specialist
08-519 55 608
kicki.nylander@shm.se