Säsongsanställningar av arkeologer inför stadsarkeologisk undersökning

Arkeologerna är landets ledande konsult inom arkeologi och kulturmiljö med kunskapsuppbyggnad i fokus. Vår verksamhet finansieras genom externa uppdrag och idag är vi ca 100 anställda. Under den arkeologiska fältsäsongen har vi även säsongsanställd personal. Vår målsättning är att bedriva en effektiv uppdragsarkeologisk kunskapsuppbyggnad till gagn för kulturmiljövården, samhällsplaneringen, forskningen och allmänheten. Arkeologerna har kontor i Linköping, Lund, Mölndal, Stockholm och Uppsala.

 Vi är en del av Statens historiska museer som är en central museimyndighet bestående av Arkeologerna, Historiska museet, Kungliga Myntkabinettet, Livrustkammaren, Skokloster slott och Hallwylska museet. Myndigheten bedriver även museiverksamhet vid Tumba bruksmuseum.

Vi söker dig med erfarenhet av stadsarkeologi och med flera års erfarenhet av uppdragsarkeologi

Arbetsuppgifter

Som arkeolog kommer du att delta i den arkeologiska uppdragsverksamheten. Du kommer främst att delta i fält vid en större stadsarkeologisk undersökning i Lund. Under projektledningen kommer du självständigt och i grupp att genomföra undersökning och dokumentation under fältarbetsfasen. I tjänsterna ingår även att bistå registratorn med fyndhantering.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen med inriktning arkeologi. Vi ser gärna att din huvudinriktning är medeltid/nyare tid, särskilt stadsarkeologi.

Du har god kännedom om de arbetsmoment som ingår i arkeologisk uppdragsverksamhet och dokumenterad erfarenhet av att delta i komplexa undersökningar med lämningar från medeltid och nyare tid. Kunskap om stratigrafisk metod är särskilt meriterande. God erfarenhet av digital dokumentationsteknik är nödvändig för tjänsten.

Du har god förmåga att kommunicera dina resultat över ämnesgränserna och till olika målgrupper.

Det är meriterande om du redan har arbetat hos Arkeologerna och är insatt i våra arbetsmetoder och system.

I arbetet krävs körkort.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och har ett stort intresse för uppdragsarkeologisk verksamhet. Du har god samarbets- och organisationsförmåga liksom en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. För att lyckas i rollen är du även ansvarskännande, noggrann, strukturerad, har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. För att trivas i rollen ser vi gärna att du är initiativrik, nyfiken, stresstålig och intresserad av fältarbete som kan vara fysiskt krävande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tjänsterna är säsongsanställningar med tillträde april/maj 2019 eller efter överenskommelse. Anställningarna är av varierande längd, 4 till 6 månader. Urval sker löpande. I händelse att undersökningen inte beställs, kommer rekryteringsprocessen av avbrytas. Ditt tjänsteställe kommer att vara i Lund.

Upplysningar om tjänsterna lämnas av regionchef Hélène Borna-Ahlkvist, tel. 010-480 82 32. Uppgifter om anställningsvillkor lämnas av personalspecialist Kicki Nylander, tel. 08-519 556 08. Facklig företrädare för SACO-S är Tyra Ericson, tel. 010-480 82 41.

Din ansökan med CV skickas senast den 2019-01-25 till Statens historiska museer, registrator@shm.se. Ange diarienummer 211-29-2019 i din ansökan och skriv detta samt namn i ämnesraden i ditt e‑postmeddelande.