Ekonomihandläggare till Arkeologerna

Är du en fena på ekonomi och administration? Gillar du att kommunicera ekonomifrågor på ett lättförståeligt sätt samtidigt som du är lite av en historienörd? Just nu söker vi en ekonomihandläggare till vår spännande verksamhet.

Ekonomihandläggare till Arkeologerna vid Statens Historiska Museer

Ref 211-803-2019

Statens historiska museers uppgift är att främja intresset för historia och sprida kunskap om kulturarvet som myndigheten förvaltar och bevarar. I myndigheten ingår Historiska museet, Livrustkammaren, Kungliga Myntkabinettet, Skoklosters slott, Stiftelsen Hallwylska museet samt uppdragsverksamheten Arkeologerna. Myndigheten bedriver även museiverksamhet vid Tumba bruksmuseum. Vi ska vara attraktiva, angelägna och finnas lättillgängliga både i våra museilokaler, på våra utgrävningar samt digitalt.

Arkeologerna ingår i Statens Historiska Museer, och är landets ledande konsult inom arkeologi och kulturmiljö med kunskapsuppbyggnad i fokus. Vår verksamhet finansieras genom externa uppdrag och idag är vi ca 100 anställda. Under den arkeologiska fältsäsongen har vi även säsongsanställd personal.  Vår målsättning är att bedriva en effektiv uppdragsarkeologisk kunskapsuppbyggnad till gagn för kulturmiljövården, samhällsplaneringen, forskningen och allmänheten. Arkeologerna har kontor i Linköping, Lund, Mölndal, Stockholm och Uppsala.

Arkeologerna söker två Ekonomihandläggare

Arkeologerna har en ekonomihandläggare i var och en av våra fyra regioner, samt en centralt placerad controller. Nu söker vi en ekonomihandläggare till region Stockholm-Uppsala och en till region Linköping.

Arbetsuppgifter

Som ekonomihandläggare hos oss jobbar du både med ekonomi och administration. Du ansvarar bland annat för uppläggning av projektbudget, leverantörsfakturor, kundfakturering, avstämningar av projektkonton, samt projektavslut. I arbetsuppgifterna ingår också att genomföra interna uppföljningar och avstämningar och ge stöd till våra projektledare och regionchef. Tillsammans med regionchefen svarar du för regionens budgetläggning och resultatuppföljning. En betydande del av arbetet utgörs av registrering (diarieföring) av inkommande och utgående ärendehandlingar. I arbetsuppgifterna ingår även kontroll av reseräkningar. Arbetet innebär externa kontakter med andra statliga myndigheter, leverantörer samt fakturamottagare.

För att lyckas med arbetsuppgifterna är en av förutsättningarna att alla inom ekonomi/administration hjälps åt och delar erfarenheter med varandra.

Din närmaste chef är regionchefen.

Kvalifikationer

Du har företagsekonomisk utbildning på minst gymnasienivå och minst två års erfarenhet av projektekonomi och kontoavstämningar. Du är en van användare av MS Office (framför allt Excel), av ekonomisystem, gärna Agresso, av något fakturahanteringssystem som exempelvis Visma Proceedo, samt ett diarieförings-/registreringssystem. Registratorsutbildning är meriterande.

Det är meriterande om du har arbetat i en projektorganisation.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär ständig kontakt med medarbetare i affärsmässiga projekt och vår controller. Du ska ha ett självständigt och strukturerat arbetssätt, ha god förmåga att organisera ditt arbete samt ha lätt för att samarbeta. Andra viktiga egenskaper är att vara analytisk och noggrann. Du bör också ha intresse av att medverka i utvecklingsarbete. Du kommer att ha en central roll i regionen och därmed bör du också trivas med att ha ”många bollar i luften”.

Du ska ha god förmåga att kommunicera ekonomi och ekonomiska resultat till icke-ekonomer. Du är ansvarskännande, serviceinriktad och har fokus på affärsmässighet. Du har god initiativförmåga och är intresserad av problemlösning.

Anställningen är tillsvidare med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast.

Upplysningar om tjänsten i Linköping lämnas av Marie Ohlsén 010-4808101 och om tjänsten i Stockholm-Uppsala regionchef Johan Anund 010-48080611. Facklig företrädare fär SACO är Tyra Ericson 010-480 8241 (ej anträffbar under vecka 39) och uppgifter om anställningsvillkor lämnas av HR-specialist Kicki Nylander 010-51955608.

Vi vill ha din ansökan senast 2019-09-30. Kom ihåg att markera om du söker tjänsten i Linköping eller Stockholm-Uppsala.

Välkommen med din ansökan!  Ansök här

Kontaktpersoner

Johan Anund
Regionchef Stockholm/Uppsala
010 4808061
johan.anund@arkeologerna.com

Tyra Ericson
Facklig företrädare SACO
010 4808241
tyra.ericson@arkeologerna.com

Marie Ohlsén
Regionchef Linköping
010 4808101
marie.ohlsen@arkeolgerna.com

Kicki Nylander
HR-specialist
08 51955608
christina.nylander@shm.se