Marie Ohlsén, 52 år, som är Arkeologernas nya regionchef i Linköping kommer närmast från Östergötlands museum där hon varit chef för avdelningen Kulturfastigheter och teknik. 

Marie har lång erfarenhet av arbetsledande befattningar och har bland annat jobbat som projektledare inom arkeologi.

– Jag har arkeolog och historia i botten men sedan 13 år tillbaka har jag jobbat med chefs- och ledningsgruppsfrågor, säger Marie Ohlsén och tillägger:

– Det känns jättebra att återvända till arkeologin, den har funnits där ända sedan jag var liten sen barnsben. För mig handlar det om att gå tillbaka till något som alltid funnits i mitt liv.

Vad tror du att du kan tillföra?

– Jag har en bred syn på saker och ting. I och med att jag har gjort mycket annat genom åren tror jag att jag kan se på saker ur andra vinklar. Det handlar om lite av ett paraplyseende.

Hur känner du inför det nya jobbet?

– Det är jättespännande. Det är en helt ny arbetsplats, en ny organisation och ny personal. Först och främst vill jag börja lära känna alla och lära mig hur organisationen fungerar och sedan får man titta på om det finns saker att utveckla och hur det kan göras.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag har hund, en borderterrier, så det blir väldigt många hundpromenader i skog och mark. Sedan älskar jag rock och att gå på rockkonserter.

Marie Ohlsén startar sitt nya arbete måndagen den 7 maj.