Välkommen på föredrag och visning den 30 augusti! Som vi tidigare nämnt har Klas, trädgårdsmästare på Naturcentrum i Linköping, odlat några av de olika grödor som hittades i Eddan. Som bilden visar frodas de fint. I samband med arkeologidagen söndagen den 30 augusti, kommer vi, tillsammans med Klas, att hålla föredrag kring stadsodlingar och visning av odlingarna på Naturcentrum i Trädgårdsföreningen.
Ni är varmt välkomna antingen kl. 13.00 eller kl.15.00. Tänk på att lokalen på Naturcentrum rymmer cirka 50 personer så det är först till kvarn som gäller.

Minns ni den fina schackpjäsen, drottningen från Eddan? Vi har tidigare berättat att pjäsen påminner mycket om schackpjäserna från den skotska ön Lewis i Hebriderna. Dessa finns utställda på British Museum i London. Lewisfyndet består av 78 schackpjäser tillverkade i valrosstand och är troligen tillverkade i Norge i slutet av 1100-talet. I helgen besökte en av oss arkeologer British museum och studerade dem närmare. Visst påminner de om Eddandrottingen!

Nytt år, nya tag!

Nu breddar vi inriktningen på den här sidan och den kommer fortsättningsvis innefatta hela Linköpings stad med omnejd. Vi kommer framöver att berätta om våra olika arkeologiska uppdrag, stora som små.

God fortsättning på det nya året!