På tisdag den 11 juli visar vi den arkeologiska undersökningen vid Gamla Stångebro i Linköping. Alf Ericsson, Johan Stenvall och Maria Sjöquist berättar om den pågående undersökningen.

ARKEOLOGIDAGEN 2017

Årets arkeologidag gick av stapeln i går söndag, för vilket år i rad vet vi inte. Både Östergötlands museum och Arkeologerna stod för ett digert program. Med utgångspunkt från Hunnebergsgatan 5 genomfördes två visningar, med fokus på Linköpings äldre trähusbebyggelse och projekt Hus och människor i Linköping. Vad kul att hundratalet besökare kom till vårt arrangemang, med bokbord och café.

Stadsodlingsfestival på bomässan i Linköping

Den 16 september deltar Arkeologerna i Stadsodlingsfestivalen. Klockan 12.45 håller Jens Heimdahl ett föredrag om historisk stadsodling och kl 13.30 visar Katarina Sköld fynd och pratar om vikingaliv Valla.
Välkomna!

https://www.vallastaden2017.se/…/nar-staderna-blommade-sta…/

https://www.vallastaden2017.se/program/vikingafynd-i-valla/

Bokrea i Linköping

Lördagen den 24 februari medverkar Arkeologerna i Linköping i bokrea på Stadsbiblioteket. Detta gör vi i regi av ”Närodlad bokrea”, arrangerat av bokproducenter i Östergötland.

Plats: Stadsbiblioteket i Linköping
Tid: Lördagen 24 februari, kl 10-16.

Arrangemanget är ett tillfälle för oss att möta en bred bokälskande publik, och för en publik som vanligtvis inte söker sig till arkeologiska visningar att möta historia.

Det kommer till exempel finnas möjlighet att till kraftigt reducerat pris hitta boken ”Fokus Vreta kloster”, som ger en bild av den breda forskningen kring det östgötska klostret de senaste 10 åren. Eller ”Slättbygdens människor”, en bok som skildrar det dagliga livet på Östergötlands odlingsbygd med början i stenåldern fram i medeltid. Eller också en mängd publikationer som baseras på flera års arkeologiska undersökningar i Motalas stenålder med fantastiska fynd och berättelser.

Kom och fynda!

Då var vi igång ?!