Det finns inga dåliga väder…

Då den pågående schaktningen endast kräver några arkeologers insatts tar många av oss tillfället i akt och jobbar på med den skriftliga dokumentationen innomus. Men för vissa av oss blir längtan efter frisk luft så stor att även det blötaste vädret kan trotsas! Pia tvättar fynd som senare ska registreras, men frågan är om slangen verkligen är nödvändig?

För tillfället är det djurben som ska bli rena..

Idag har vi haft finbesök på grävningen! Kritpipsexperten Arne Åkerhagen har under dagen kikat närmre på de pipor vi hittills hittat.

Ni som följer oss här på Facebook har nog lagt märke till att de bilder på kritpipor som lägs ut allt som oftast får en blixtsnabb kommentar från Arne. Dessa kommentarer bruka innehålla spännande information om fyndet och oftast också en datering. Arne kommer senare att hjälpa oss med just dateringen av våra kritpipor. Arnes resultat kommer sedan, tillsammans med dendrodateringar och mynt, hjälpa oss att mer noggrant tidsbestämma de bebyggelserester vi undersökt.

I historiens fotspår…

Likt så som Göran föreställer sig att generalkvartermästaren Johan Wärnschöld en gång i tiden gjorde, slår han nu själv ner tomtgränsstolpar i Kv. Gesällen..

Schaktningsfynd!

En armé av glasbuteljer står numera ståtligt på schaktkanten.

Äntligen har vi fått börja gräva på den nya ytan!

Ilona jobbar på i full fart!