Fler fynd av bland annat kritpipor har dykt upp. De flesta kritpipor vi hittar är långt ifrån hela. Piporna har oftast haft en kort användningstid då de var sköra och skaften långa och smala.

Ett av de piphuvuden som Jimmy hittat under dagen har undertill en stämpel föreställande en hand.

Nicklas hittade denna fina gjutmatris i ett golvlager nu på morgonen. Den ena långsidan verkar även använts som bryne. Ett solklart ”multi-tool”!

Ni minns kanske bilden på Pers ”lerkorvar” som han hittade massvis av för några veckar sedan? Kan detta månne vara nästa steg i skapar-processen? En fin liten lerhäst! Jimmy hittade den iaf nu under förmiddagen under en stensyll, inte allt för lång ifrån tidigare nämnda korvar…

En liten gubbe i porslin, på huvudet bär han en Karolinerhatt och i högerhanden ser han ut att hålla i någotföremål. Bak på ryggen sitter han ihop med vad som ser ut att vara en bit utav en flöjt/visselpipa, också denna i porslin. Någon som sett något liknande förrut?

Dagar som denna, då solen bränner och molnen håller sig borta, torkar det snabbt i marken. Det gäller då att hålla exempelvis träkonstruktioner, så som ett golv, fuktiga.