Fina fynd trillar in.

Äntligen måndag! Veckan inleds som sig bör med måndagsmöte och rundvandring på området.

Ett redskap i ben som troligtvis använts vid vävning.

Var är 1800-talet? Vi har under dom senaste veckorna försökt lokalisera och skilja ut 1800-tals lämningarna från det äldre materialet, men det har varit svårt. Vissa spår finns det dock! Här i form av två mynt påträffade i anslutning till ett trägolv. På det lilla silvermyntet till vänster i bild går att läsa ”OSCAR SVERIGES N. G. O. V. KONUNG” ”10 ÖRE 1855”. Detta nätta silvermynt kallades i folkmun för ”sillafjäll”. Det större myntet är en 2/3 skilling Banco från 1847, även det präglat med Oscar I porträtt.

Denna underbara lerpipa fann Pia i ett tjockt golvlager. Det blev en ”Konrad” vid första ögonkastet. Vi efterlyser årgång!!!

Nicklas rensar fram golvet i en källare. Bland fynden finns bland annat skosulor och keramik.

Vive la France! Helén har hittat ett kopparmynt med Ludvig XV och en liten bricka med fransk text på, exakt vad det står är vi inte säkra på än. Några förslag på vad den kan ha använts till?

Ett mycket fint kritpipshuvud med en relief i form utav en tulpan! Märket ovanför tulpanen ser ut att vara någon typ av adelsvapen..

Denna sten schaktades fram idag. Är det någon som har något förslag på vad den kan ha använts till? Stenen är 1×0.6 m stor, själva hålet är 0.5×0.4 m stort och 0.25m djupt.