Det syns kanske inte på bilden men här har Nicklas och Ivonne bara minuter kvar innan de är färdigschaktade på de två östligaste tomterna. ”Botten is nådd” som man säger, och det med två dagar tillgodo!

Många skosulor har vi hittat, men ingen hel sko. Förrän nu! Ivonne finfyndar ända in på sluttampen!

Idag ekar det tomt här i kvarteret! De flesta åkte hem igår och pustar nu ut efter en lång och hård säsong.

Vi gjorde det! Vi kämpade på tillsammans i ur, skur och gassande sol och nu är det klart! Fantastiskt jobbat allihopa!

Nu lyfter vi! Första lasset med fynd och verktyg på väg mot kontoret i Linköping.

Sista lasset är packat! På bilden syns även Bengt-Arne Strand, vår handyman och allt-i-allo som hjälpt oss med mycket de senaste månaderna! Tack för den här tiden Bengt, du är en riktig hjälte!

Annika specialregistrerar just nu allt kakel från årets undersökning och håller nu på med den hela kakelugnen som Ivonne grävde fram i våras. Här har hon pusslat ihop en del av den!

Ett skepp kommer lastat!

Just nu är tre lådor fulla med kritpipor, totalt ca 500 fyndposter, påväg till Arne Åkerhagen för analys. Vi inväntar de spännande resultaten!

Grävsäsongen är sedan länge över men inomhus fortsätter arbetet! Just nu pågår bla en intensiv genomgång av dokumentationen. Fyndregistreringen som Annika J påbörjade redan i fällt fortsätter nu Emelie med. Här bjuder vi på ett fint exemplar fajans! Motivet föreställer en kvinna som slagit sig ner vid ett vattenbryn och som lyft upp sin kjol något för att kunna doppa fötterna i vattnet. Vackert, inte sant?

En långväga resenär..

Bland våra keramikfynd finns både importerade och inhemska kärl och vissa har fraktats längre än andra. Denna lilla porslinskärva har kommit till Sverige hela vägen från Kina!
En mer precis datering kommer jag (Emelie) inte att ge mig in på, men denna typ av porlin med en brunglaserad utsida, sk. Café au lait-glasyr, började tillverkas redan på 1500-talet och blev riktigt populär under 1700-talet.Till exempel innehöll Ostindiefararen Götheborgs, som skönk 1745, last mycket sådant porslin!

Fredag eftermiddag och vi bjuder vi på denna vackra flintgodsskärva. Nog ser det ut som någon typ av kyrka/kloster? Och ser ni kon i nederkant?