Nu börjar det likna något!
Nu har vi fått upp lite mer yta i Bastionsområdet. Gustav passade på att gå lite med metalldetektor och hittade ett mynt innan morgonfikat.

Arbetet med brunnen fortsätter…

I brunnens fyllning finns gamla läderskor, bearbetat trä, keramik och annat kul. Emma har nu nått 1,5 m djup, men än är det inte slut…

 

Här i Gesällen märker vi nu tydligt av årstidernas växlingar. Idag är den första riktigt kalla dagen, arbetsshortsen är utbytta och mössan har åkt på. Vi har under säsongen hunnit uppleva både vårens försiktiga intåg och sommarens värme. Nu är vi redo för en höst i fält!

Annika har limmat ihop skärvorna till ett vackert målat fajansfat! Bilden visar en ryttare på hästryggen, ena handen har ett fast grepp om tyglarna medan den andra håller i ett kärl (?). På huvudet bär han en tjusig hatt med plym och från axlarna fladdrar manteln som ger oss en bild av hur fort han far fram genom landskapet.

 

Fredagens pipfynd! Under klacken sitter en stämpel föreställande en svan.

Fakta: Ett rödgods kärl som sats ned i helt skick och stöttats upp av kantställda stenar. I krukan fanns flera brända ben. Strax till vänster om kärlet fanns resterna av en trästör. Över allt detta har sedan ett stort planeringslager lagts varpå ett bostadshus sedan byggts.
Tolkning. Ja var så goda, tolka på!

I går eftermiddag, precis när vi skulle packa ihop för dagen, hittade Helén denna praktfulla pipa. Den är rikligt dekorerad med en vapensköld mitt frampå…

..på var sida om vapenskölden står en sk vildman. Högst upp på piphuvudet står på ena sidan ”DENE”…

..och på den andra sidan står det ”MARKE”.