3 sablar på klacken?? Arne?

Och signaturen DLR??

En liten mjölktand från människa dök upp i golvlagret i huset på tomt 285. Vem har tappat den tro?

Emma sållfyndar! Bland fiskbenen dök plötsligt en fiskekrok upp!

Annika gjorde idag ett spännande fynd på ytan norr om kv. Gesällen. Ett glasyrstöd för kritpipor! Här har man alltså stuckit ner skaftet på pipan i en klump rödbrännande lera för att sedan glasera och bränna den. Efter bränningen har man brytit loss pipan och den oglaserade delen har fått sitta kvar. På ovansidan av stödet finns rester av grön glasyr. Ett sätt att ”försvenska” de importerade piporna?

Kitschigt värre! Ett piphuvud, format och dekorerat just som ett huvud. Lägg särskilt märke till de rödmålade läpparna!

Hjälp oss att identifiera denna vapensköld, stansad på ett westerwald kärl! Finns det någon som känner igen den? All information uppskattas!

Just nu har Kalmar läns museum en liten utställning om de pågående undersökningarna i kv. Gesällen. Självklart har vi varit där och kollat in oss själva! En jättefin utställning som vi varmt rekomenderar!

Göran tittar på våra fynd i montrar och får blodad tand! Tänk hur en utställning efter grävningens slut skulle kunna se ut!

Idag har Martin Hansson, regionschef på Uv Öst, varit på besök! Här berättar Emma om den brunn som hon just nu undersöker.

Idag framkom en brunn på tomt 283. Efter att ha tömt den på rasmassor ned till ca 1 m djup började dock vattnet sippra in och Emma konstaterade att en pump nog måste införskaffas. Brunnen är stenskodd men längre ned synd också trärester. Fortsättning följer….