Igår, torsdag, var sista dagen med skolklasser på lokal 7. Ca 585 elever från 27 klasser har tittat på gravar, rensat sten, studerat kartor och letat spår. Den första veckan hade vi vantar och långkalsonger på. Sista veckan har solen stekt. Vi, Diana och Helén, har träffat massor av entusiastiska elever. Några sa bestämt att de vill bli arkeologer, andra konstaterade lika bestämt att de INTE ska bli arkeologer. En pojke berättade att han vill bli paleontolog och gräva ut dinosaurier i USA. En flicka förklarade att hon älskar stenar och stoppade fickorna fulla. Hon blir kanske geolog så småningom. När den sista klassen åkt tog vi en fika i skogsbacken, lyssnade på bofinkarna och kungsfågeln. Sedan sa vi ”hej då” till arkeologerna uppe på backen och återvände till kontoret på Regionmuseet i Kristianstad.
På önskemål kommer här en bild av kvartsstavarna från Lottens och Andreas röse K526. Hörde i fredags att de även hittade det stora kvartsblocket, varifrån stavarna är uthuggna. Det låg under röset. Spännande!

Då säger vi alla Tack och Hej för den här tiden och återkommer så småningom, när vi har intressanta resultat att berätta om. På bilden poserar grävgänget framför ingången till Linderöds kyrka, efter en trevlig exkursion till fornlämningar i närområdet.