År av utgrävningar och analyser är klara och söndagen den 17 september välkomnas just Du att ta del av dem på Gamla Uppsala museum. Flera arkeologer, en osteolog och en paleoekolog kommer att vara på plats. Samma dag invigs järnvägstunneln, så dagen blir historisk – ja, ännu bättre: arkeologisk. Vi återkommer inom kort med program och tider.

Nya avslöjanden på Gamla Uppsala museum: allt du velat veta om den stora utgrävningen i Gamla Uppsala, men inte vågat fråga om. Söndagen den 17 september presenteras resultaten! Det blir det föredrag om stolprader, husoffer, gårdar, gravar och odling. Och du har möjlighet att få en pratstund våra experter mellan klockan 10-15.

Tack alla ni 800 (!) intresserade, glada, trevliga besökare som kom och förgyllde vår stora dag, när resultaten från utgrävningen i Gamla Uppsala presenterades igår! Det blev minst sagt fullsatt.

Ni som inte fick tillfälle att komma till Gamla Uppsala museum, hav tröst. Det blir en föreläsningsserie där senare i höst/vinter där ni får veta mer om stolprader, religiösa riter, matrester, likbål, gårdar, forntida sädeskorn och allt annat kul som avhandlades.

Det närmsta halvåret kommer ett 20-tal rapporter att publiceras digitalt. Och som grädde på moset kommer en populärvetenskaplig bok: ”Gamla Uppsala – människor och makt i högarnas skugga”. Håll ut!