Ja, jag vet att det är tråkigt att prata om vädret, men det är lika bra att det blir sagt: H-e vilket j-a väder det är! Snöglopp och en plusgrad. Allt slemmar ihop och man vill inte ens tänka på att skriva något på någon påse, det smetar bara ut sig och fingertopparna värker som aldrig förr. Nåja, säger någon beskäftig människa, vanligen jag: ”Det kunde ha varit värre!”, eller ”Efter regn kommer sol!” Nåja. Så var det sagt då.

Vi har ändå kämpat på bra tycker jag. Och fler och fler strukturer kommer fram. Tyvärr gör de sig inte riktigt på bild i det kladdiga tillstånd de är i nu. Kommer att återkomma till detta. Vi har idag fått en genomgång av den konservator som vi har med oss i fält, Madelene Skogbert. Det är till enorm hjälp att ha med en konservator i fält. De fynd man hittar börjar förstöras egentligen så fort man plockar upp dem och ju snarare man kan stabilisera dess tillstånd desto bättre.

På den här grävningen kommer vi att plocka upp mängder av fynd och det sparar massor av tid att få det mesta gjort i fält. Och tid är, som vi vet, pengar.