Vardagsdramatik! Jimmy och Sara räddar några andungar, Knipa, från att bli mosade av trafiken på Strandvägen. Var är föräldrarna? 

What is this? Anns findings this morning comes in two parts. It is a one-sided slotted bone point, but how has it been used?

Anns senaste finfynd, ornerad del av en ljusterspets. Påminner det inte lite om fiskfjäll?
Part of a ornated leister. Looks a bit like fish-scales, or what do you think?

Under dagen har vi haft besök av Lars Larsson, professor i arkeologi vid Lunds Universitet, som tyckte sig bland annat se östliga formelement i materialet av benspetsar.

Temaarbetet ”En plats vid Motala ström” fortsätter. Under eftermiddagen hjälpte nio historia B elever från Platengymnasiet oss med att gräva på västra sidan om järnvägen. De hittade såväl bearbetad kvarts från stenåldern som en hästskosöm, ålder okänd.

Jimmys fredagsfynd, en yxa under omarbetning. Många av de yxor som vi hittar har slagits om flera gånger då de av olika anledningar inte längre kunnat fylla sin funktion. Denna har en del av den slipade ytan kvar men som sagt har en omslagning påbörjats.

En kvartssten med dubbel funktion, dels har man börjat att slå i ena änden, kanske för att forma till en kärna och dels har den använts som knacksten.

Jimmy och Ann jobbar på i schaktet.

Efter idogt mätande är nu även undersökningsområdet på västra sidan fullpepprat med plastpåsar i ett prydligt rutnät. Nu återstår bara att gräva allt det där…..Hmmmmm.

Värvningskampanjen fortsätter. Förutom en blivande hotellägare och en frisör så ville flera av eleverna i åk 3 från Bråstorpskolan bli arkeolog.

Bronsskrot. Klipp, gjutskägg o annat smått o gott.

Nej, ingen näsring, men väl en spännesdel med lite hår på. Lite kul och lite äckligt.

West side – All inclusive…

En silver tax… Men vad är detta för nåt?