Här på grävningen har det under denna säsong etablerats ett nytt uttryck – ”Nya Emilsson” som har använts då någon av oss gjort ett eller flera finfynd. Denna titel har under våren vandrat mellan flera av oss likt en ärofull fackla. Denna veckans ”Emilsson” är utan tvekan Veronica Forsblom Ljungdahl som gjort hela fyra fina fynd! Grattis säger vi till henne!

Vi har packat ihop för dagen och befinner oss just nu på Motala bibliotek och invigningen av utställningen om vår undersökning. Representant från oss är Göran Gruber som håller föredrag om det mesolitiska Motala.

Vi schaktar upp nya ytor! Men var är hjälmen Fredrik Molin?

Vi sliter inte bara hårt i schaktet, ibland minglar vi också. Här på invignigen av utställningen på Motala bibliotek. 

Solveig Hansén invigningstalade.

Utställningen av fynd från vår grävning!

Förvisso var det 2 veckor sedan vi hade vår sista skolklass på besök, men för att på något vis knyta ihop säcken vill vi visa upp dessa fina konstverk som klass 3a på Råssnässkolan i Motala skickat till oss. Vi guider blev väldigt glada för alla underbara små meddelanden! Tack!

Som ni kanske minns schaktade vi under förra veckan upp nya ytor intill strömmen. Delar av dessa nya ytor är, tro det eller ej, på torra land! Fynden är mycket blandade både tidsmässigt och materialmässigt.
Här är en liten synål, antagligen i någon form av kopparlegering.

Flask/krusstopp i brons.

En fot till en trefotskittel? Vi är tacksamma för förslag…..

Ytterligare ett bronsklipp. Ser ut att kunna komma från ett kärl eller dylikt.

Första anhalten värdshuset Vättern hästen! Ann njuter av en bauta schnitzel!

Glasspaus