Nu är undersökningarna vid Stora Prästgården avslutade, vi som arbetat i fält går vidare till andra uppdrag i Rasbo och i regionen. Men fler inlägg blir det förstås så småningom, när vi börjat analysera konstruktioner, fynd och prover lite närmare.

Utan tvekan har det varit världens bästa grävgäng som varit i farten vid Prästgården. Men… vilka var vi då? Här är svaret:

Grävgänget från Prästgården.

Mats (vis man med värdefulla kunskaper i kulturgeografi), Christina (proffs på publik verksamhet och fotografering), Elin (tryggt skyddsombud som gillar fynd), Anton (känner sig vilsen utan sin fyllhammare), Simon (blivande auktoritet på hus), Cecilia (kan GPS:ens alla hemligheter), Karin (kan schakta med två maskiner samtidigt), Håkan (på blocket. UV-veteran och en av de bästa inom organisationen), Harald (vet hur man bygger en dumphög), Tamas (schaktar snabbt och snyggt), Lasse (skickligare maskinförare finns inte), Arne (behövs maskiner så fixar han), Rasmus (vet hur den nya dumpern skall hanteras) och Reine (utan honom går det mesta fel).

Och sen ska vi inte glömma Håkan S., Maria, Lars, Jesper och Magnus som mycket proffsigt metalldetekterat den vikingatida fasen på platsen (se tidigare inlägg).

Givetvis tackar vi också arrendator Mikael Odhner som varit så tillmötesgående och alla grannar som stått ut med våra leriga spår. Tack också till alla som besökt utgrävningen och till er som följt bloggen.

Vi hörs!