Vår expert på djurben Ola Magnell har varit ute hos oss och grävt upp de 5 hästskallarna och 2 koskallarna som vi träffade på i två olika lerlager. Några av skallarna låg nedgrävda i en halvcirkel medan några låg i en rad.

Nu när vi har börjat gräva så börjar det hända saker! Ett pyttelitet s.k. salvekrus, endast några centimeter högt, grävdes fram ur ett lerlager intill en syllstensrad. I ett sådant litet kärl kunde man förvara salvor, medicin och oljor. Snart får vi börja med fyndtvätten.

Morgonsolen lyser på tistlarna vid grävningen i Fjelie. VÄLKOMNA på visningar av undersökningen i Fjelie 14, 21 och 28 september samt 5, 12 och 19 oktober. Klockan 14.00 samlas vi vid korsningen Fjelie byaväg – Fjelie Julleväg. Vi planerar även ha en kvällsvisning. Återkommer med tidpunkten för den.

Igår kom Håkan Thorén ut till undersökningen, för att med hjälp av en drönare fotografera ytan och hjälpa oss skapa en översikt över hela området.

Den planerade kvällsvisningen kommer att gå av stapeln den 4 oktober, klockan 17.30 till 19.00. Vi samlas vid korsningen Fjelie byaväg – Fjelie Julleväg. Välkomna.

Södra huset på Gård 19 börjar visa strukturer i form av syllstensrader och ev verkstadsområde. Full arbetsstyrka där idag medan laget på Gård 18 var något decimerad..