Det är inte alla dagar där allt klaffar. Vissa dagar skulle man helst strunta i alternativt vara hemma och krypa ner under täcket och äta praliner. Igår var en sån dag. Snöoväder, datatrassel och försovningar. MEN lyckligtvis så är den här dagen betydligt bättre. Nordanvinden är inte lika obarmhärtig och snön har hittills hållit sig borta.

Mia vattensållar, en av de mindre glamorösa uppgifterna vid en arkeologisk undersökning
Ben… direkt från jorden

Vår arbetsstyrka har splittrats lite nu, Ann Lindkvist och Jonas Wikborg är i den södra änden, Anton Seiler, Maria Lingström, Mia Englund och Danne Fagerlund i den centrala delen och Hans Göthberg, Robin Lucas och Fredrik Thölin längst i norr, nära Bredåker. Nya schakt tas upp och gamla fylls igen, allt enligt tidsplanen. Än så länge har resultaten bekräftat och förstärkt det vi tidigare har anat. Här finns tydliga spår efter vikingatid och medeltid, av många olika hantverk och av handel. Ett av de mest intressanta medeltida fynden är en varuplomb av bly som hittades under den nuvarande parkeringsplatsen vid Storgården.

Vacker, dekorerad sk. Östersjökeramik
Maria i full mundering

Jag, har pysslat med bloggen samt förberett flytt av en del fynd in till Gamla Uppsala museum där de kommer att visas under en kortare period, direkt ur myllan! Vi har också haft besök av TV4:s lokalredaktion så håll ögonen öppna inför inslag om ni bor i Uppsalatrakten.
VIKTIGT är också att vi kommer att hålla en visning av platsen i morgon den 5 maj klockan 13.00 vid Groaplan.
VÄLKOMNA DIT!